Beginnen Met SEO Search Engine Optimization

Beginnen Met SEO? Gebruik Deze Must-Have SEO Plug-In!

Beginnen Met SEO Search Engine OptimizationWanneer je WordPress gebruikt, dan heb je met een standaard installatie al heel veel functionaliteit tot je beschikking.

In een handomdraai maak je nieuwe pagina’s aan en publiceer je berichten op je blog. Vervolgens voeg je eenvoudig afbeeldingen, video’s en andere media toe. Echter, om de inhoud van je WordPress website goed gevonden te laten worden door zoekmachines moet je een paar extra stappen zetten.

Omdat WordPress een aantal basis SEO-functies mist, kan je daarom niet zonder een goede SEO plug-in. In dit blogartikel vertel ik je meer over welke plug-in je daarvoor het beste kunt gebruiken.

Wat is SEO ook alweer?

De term SEO betekent letterlijk ‘Search Engine Optimization’ en houdt in dat je met een bepaalde inspanning je website kunt optimaliseren zodat deze beter wordt gevonden in zoekmachines als Google. Het resultaat dat je daarmee wilt bereiken is dat je website beter (hoger in de organische zoekresultaten) scoort op bepaalde zoekwoorden of –zinnen.

Die inspanning ligt deels in het aanbieden van waardevolle en relevante content voor je publiek en deels in het verbeteren van de structuur en techniek van je website zodat zoekmachines deze gemakkelijk kunnen lezen.

Leer zoekmachines jouw website beter kennen

Je kunt zoekmachines jouw website beter leren kennen om deze daardoor zo goed mogelijk vindbaar te maken en te presenteren in de zoekresultaten.

Daarmee wordt jouw website makkelijker geïndexeerd en heb je bovendien invloed over hoe een pagina of blogartikel in jouw website als zoekresultaat wordt gepresenteerd. Eerder schreef ik daarover het blogartikel Wat Je Beslist Moet Weten Over Jouw Website In Google.

Bij het zo goed mogelijk leren kennen van jouw website door zoekmachines, zijn er 3 aspecten die daarbij een belangrijke rol spelen:

  • De titel van de pagina of blogartikel;
  • De omschrijving van de pagina of blogartikel;
  • De inhoud van de pagina of het blogartikel met diverse kopjes.

Omdat je volledig zelf invulling kan geven aan deze 3 aspecten heb je hiermee direct invloed op de score van jouw website in zoekmachines.

Gebruik een SEO plug-in

WordPress mist de mogelijkheid om de titels van je pagina’s en blogartikelen 100% zelf te bepalen. Ook is het niet mogelijk om een omschrijving van je pagina of blogartikel in te voeren.

Om dit wel mogelijk te maken kun je het beste de WordPress SEO by Yoast plug-in gebruiken. Deze plug-in zorgt ervoor dat zoekmachines de inhoud van jouw website zo optimaal mogelijk kunnen ‘lezen’ en indexeren.

Wat me overigens opvalt is dat, wanneer ik wel eens tijdens een netwerkbijeenkomst of andere gelegenheid waar zelfstandige dienstverleners komen rondvraag of ze deze plug-in gebruiken, dan hoor ik vaak dat ze er wel eens van hebben gehoord maar dat ze deze plug-in nog niet echt gebruiken voor hun SEO.

Hoe gebruik je de WordPress SEO by Yoast plug-in?

Hoe je deze plug-in precies gebruikt kan ik je het beste uitleggen door het te laten zien. In onderstaande video laat ik je zien hoe ik de WordPress SEO plug-in van Yoast gebruik in mijn eigen website.

En nu zelf aan de slag!

Wanneer je nog geen SEO plug-in gebruikt raad ik je aan om de WordPress SEO plug-in van Yoast te installeren en aan de hand van bovenstaande video ermee aan de slag te gaan.

Maak er een gewoonte van om iedere keer dat je een nieuwe pagina of blogartikel op je website publiceert, je SEO score aan de hand van deze plug-in te controleren en ervoor te zorgen dat deze ‘goed’ (groen bolletje) aangeeft.

Daarmee zorg je ervoor dat jouw pagina’s en blogartikelen beter gevonden worden in zoekmachines. Geef jouw pagina’s en blogartikelen het groene SEO licht!

Vond je dit een waardevol blogartikel? Deel het dan door op een van de knoppen links van dit blogartikel te klikken. Alvast bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.