De Bibliotheek voor Ondernemers Logo social

De Bibliotheek Voor Ondernemers Is Weer Begonnen!

De Bibliotheek voor Ondernemers LogoVeel ondernemers blijken over onvoldoende digitale basisvaardigheden te beschikken om een succesvolle onderneming te kunnen voeren. Probleem is ook dat zij moeilijk ergens terecht kunnen met hun vragen en cursussen doen een te grote aanslag op hun tijd.

De Bibliotheek voor Ondernemers is een laagdrempelige formule waarbij grote én kleine ondernemers (zoals een winkeleigenaar of zzp’er) geholpen worden met vragen op het gebied van digitale vaardigheden (op verschillende gebieden).

Het is een combinatie van vraaggerichte hulp, lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Het programma-aanbod van de Bibliotheek voor Ondernemers is gericht op het succesvoller maken van je onderneming. Een greep uit onderwerpen die worden aangeboden: social media, digitaal ondernemen, bedrijfsvoering, websites en toepassingen en lifehacking.

Landelijke uitrol

Het project is in 2012 uitgerold en in 2013 zijn 15 bibliotheken ook daadwerkelijk van start gegaan met de Bibliotheek voor Ondernemers.

Dit jaar zullen meer bibliotheken in de gelegenheid worden gesteld om met het programma van start te gaan. De bibliotheken zijn zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een zoveel mogelijk op maat gericht programma voor de ondernemers in hun directe omgeving.

De Bibliotheek voor Ondernemers steunt ondernemers actief in hun bedrijfsvoering. Daardoor draagt de bibliotheek op lokaal niveau ook bij aan een goed economisch klimaat voor ondernemers én aan de economische groei van de regio.

Programma voorjaar 2015

Onlangs is het programma van dit voorjaar bekend gemaakt. Dit programma verschilt per organiserende bibliotheek die er aan deelneemt.

Een aantal bibliotheken die aan de Bibliotheek voor Ondernemers deelnemen zijn:

Kijk op de website van jouw bibliotheek om te zien of deze al betrokken is bij de Bibliotheek voor Ondernemers en wat het actuele programma is.

Workshop ‘een website die wérkt!’

Op maandagavond 16 februari a.s., van 19:00 uur tot 21:00 uur, geef ik in de Arnhemse Bibliotheek Rozet (voor de Bibliotheek voor Ondernemers) een workshop met als titel ‘een website die wérkt!’.

Workshop Een Website Die Voor Jou Werkt

Inhoud van deze workshop

Voor jou als zelfstandig dienstverlener (kennisondernemer) is het belangrijk om de juiste insteek met je website te kiezen. Kies je de verkeerde insteek, dan zullen de resultaten die je met je website voor ogen hebt uitblijven. Jouw website zal dan nooit echt voor je gaan werken.

Tijdens deze praktische workshop leer je hoe je de basis legt voor een website die voor jou werkt. Dit kan je eerste website zijn maar ook je bestaande website waarbij de resultaten tot nu toe achterblijven.

Onderdeel van deze workshop is dat je direct aan de slag gaat met het uitwerken van je eerste strategie om jouw website voor jou te laten werken.

Online inschrijven en overige activiteiten

Mocht je uit de buurt van Arnhem komen en interesse hebben om aan deze workshop deel te nemen, dan ben je van harte welkom! Voor deze workshop zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je nu snel in!

Op de website van de Bibliotheek voor Ondernemers Arnhem lees je meer over welke activiteiten er nog meer op het programma staan.

Vond je dit een waardevol blogartikel of ken je een collega-ondernemer die wellicht ook geïnteresseerd is in de Bibliotheek voor ondernemers? Deel het dan door op een van de knoppen links van dit blogartikel te klikken. Alvast bedankt daarvoor!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.