My eCover Maker website social

Geef Je Digitale Weggever Een Gezicht Met Een E-cover (Deel 2)

My eCover Maker logoDit is deel 2 van het blogartikel ‘Geef Je Weggever Een Gezicht Met Een E-cover’.

In deel 1 heb ik je verteld dat wanneer je een stukje van je kennis op je website aanbiedt, dat er zo aantrekkelijk en verleidelijk mogelijk uit moet zien, zodat de bezoeker het bij wijze van spreken van je beeldscherm wil pakken.

Ondanks dat de kennis die je aanbiedt niet direct tastbaar is, kun je met een e-cover jouw waardevolle weggever visueel tot leven brengen en maak je het door een gelikt uiterlijk aantrekkelijk en verleidelijk voor geïnteresseerden om het in ontvangst te willen nemen.

Deze keer ga ik je meer vertellen over waar je bij het maken van een e-cover op moet letten. Ook zal ik je laten zien hoe je met behulp van een online tool een e-cover maakt.

Wil je deel 1 nog een keer lezen? Ga dan naar ‘Geef je Digitale Weggever Een gezicht Met Een E-cover (Deel 1)’.

Waar moet een goede e-cover aan voldoen?

Een goede e-cover moet verleiden en aanvullend zijn op de beschrijving die jij geeft van jouw waardevolle weggever, product of dienst.

Van de e-cover komt uiteindelijk maar een klein plaatje op je website te staan. Gebruik daarom niet teveel tekst.

Zorg dat de kop van je e-cover duidelijk leesbaar is en wanneer je afbeeldingen gebruikt dat deze herkenbaar zijn. Vergeet niet op je e-cover te vermelden dat jij de auteur bent.

Door gebruik te maken van aantrekkelijke kleuren en te verrassen met beeld, zorg je ervoor dat je e-cover extra de aandacht trekt.

Voorbereidingen

Er zijn grofweg 2 mogelijkheden om een e-cover te maken.

Je kunt de omslagafbeelding van je e-cover helemaal van tevoren maken of je maakt de omslagafbeelding van je e-cover in de online tool die ik je zo zal laten zien.

Wanneer je je e-cover in de online tool maakt, dan heb je ook de mogelijkheid om er een 2D afbeelding (ook wel ‘platte afbeelding’ genaamd) van te maken.

Deze kan je dan gebruiken als coverafbeelding van je PDF.

MyEcoverMaker

Er zijn vele gratis en betaalde oplossingen om professionele e-covers te maken waaruit je kunt kiezen.

Zelf maak ik al mijn e-covers in de online tool MyEcoverMaker. Voordat ik deze vond heb ik er eerst enkele uitgeprobeerd en toen kwam deze er als beste uit.

Je kunt deze tool eerst gratis uitproberen. Je kunt dan kiezen uit 6 gratis templates. Dit is voldoende om snel eenvoudige e-covers mee te maken.

Uiteindelijk is het wel handig om je te registreren. Je hebt dan toegang tot veel meer templates, kunt eigen afbeeldingen uploaden en de ontwerpen van je e-covers bewaren voor later.

Je kunt onbeperkt werken en oefenen in de tool, voordat je besluit het ontwerp van je e-cover definitief te maken en middels een betaling het watermerk (dit wordt automatisch over betaalde templates heen geplaatst) te laten verwijderen.

Het verwijderen van het watermerk kost $ 4,95. Dat is omgerekend Euro 3,97.

Wanneer je de e-cover hebt gemaakt en deze wilt downloaden, kies dan voor een transparante achtergrond. Het bestand wordt dan opgeslagen als PNG-formaat (Portable Network Graphics).

Voordat je het resultaat van jouw e-cover gaat downloaden kun je ook nog aangeven wat de door door jouw gewenste afmetingen (passend op jouw website) zijn. Je hoeft de e-cover dan niet meer na te bewerken.

In onderstaande video laat ik je zien hoe je met MyEcoverMaker snel een eenvoudige e-cover maakt voor een rapport of e-book dat je gratis op je website wilt weggeven in ruil voor het e-mailadres van een geïnteresseerde bezoeker.

Heb je nog vragen? Stel ze dan hieronder in het commentaargedeelte. Vergeet ook niet dit blogartikel te delen door op een van de knoppen aan de linkerkant te drukken.

Wil je nog eens teruglezen waarom het interessant is om iets gratis op je website weg te geven en hoe je deze maakt? Lees dan nog eens het blogartikel ‘Geef Jij Al Iets Waardevols Weg Op Je Website?’.

Uiteraard ben ik ook benieuwd naar het resultaat van je eerste e-cover. Heb je je e-cover op je website geplaatst? Post dan even de link naar de betreffende pagina in het commentaarveld hieronder.

Veel succes met het maken van je eigen e-cover!

2 thoughts on “Geef Je Digitale Weggever Een Gezicht Met Een E-cover (Deel 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.