Maak Een Mobiel Vriendelijke E-mail Template In MailChimp

Mobiel Vriendelijke Weergave Van Je E-mailsMensen die mij al wat langer volgen weten dat ik enthousiast gebruiker ben van MailChimp. Met MailChimp heb ik mijn e-mailmarketing volledig geautomatiseerd: ik bouw er mijn mailinglijst(en) mee op en verstuur er regelmatig e-mailcampagnes mee.

Wanneer je MailChimp gebruikt ken je misschien al de optie om zelf je templates samen te stellen. In de laatste template builder van MailChimp zie je bij de meeste templates de optie ‘Mobile Styles’ staan.

Dit houdt in dat je speciaal voor mobiele weergave je templates kan aanpassen en optimaliseren. Wanneer je voor je e-mailcampagnes een mobiel vriendelijke e-mail template gebruikt, dan zullen je e-mails op alle apparaten goed leesbaar worden weergegeven.

Zelf je e-mail templates bouwen met behulp van ‘drag and drop’

Een van de laatste verbeteringen in MailChimp is dat je nu via ‘drag and drop’ je eigen mobiel vriendelijke e-mail template kan samenstellen en deze vervolgens gebruiken om een e-mailcampagne mee te versturen.

Het lezen van e-mail gebeurt al lang niet meer alleen op normale beeldschermen. Omdat we steeds vaker onderweg zijn en we op verschillende plekken werken, moet je er rekening mee houden dat je e-mails vaker op een tablet of smartphone worden geopend en gelezen.

Voordelen van een mobiel vriendelijke e-mail template

Voordelen van een mobiel vriendelijke template gebruiken is dat je e-mails automatisch geschaald op een tablet of smartphone wordt weergegeven. Met een chique woord het dit ‘responsive’. Op een normale laptop of vaste pc zien deze e-mails er trouwens ‘normaal’ uit.

Waarom zou je dit doen? Wel, steeds meer mensen lezen hun e-mail onderweg of op een flexplek, waar ze niet de beschikking hebben over een PC met een normaal beeldscherm.

Het is dus heel gebruikersvriendelijk wanneer jouw e-mails (campagnes die je naar je mailinglijst stuurt) ook prettig leesbaar worden weergegeven op een tablet of smartphone.

Doordat je de lezer niet frusteert met een slecht leesbare e-mail, is het niet ondenkbaar dat jouw e-mails ook vaker worden geopend en gelezen. Goed voor je conversie en dus je business!

Video: een mobiel vriendelijke e-mail template maken

In onderstaande video laat ik je zien hoe je in MailChimp een eenvoudige mobiel vriendelijke e-mail template maakt.

Ik hoop dat je dit een interessante video vond en ben benieuwd naar jouw reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.