Eind mei van dit jaar schreef ik een blogartikel met de titel ‘Geef Jij Al Iets Waardevols Weg Op Je Website?’.
Ik vertelde je dat de waardevolle weggever één van de 3 basisingrediënten van een website is om online marketing mee te doen.
Met een waardevolle weggever kun je geïnteresseerde bezoekers van je website op een laagdrempelige manier kennis laten maken met je expertise. Het is een mooie manier om potentiële klanten eerst te laten proeven van jouw dienstverlening, alvorens ze daadwerkelijk klant van je worden.
Bovendien kun je, door je waardevolle weggever te ruilen tegen het e-mailadres van de geïnteresseerde bezoeker, heel gericht een kwalitatieve e-maillijst opbouwen om e-mailmarketing mee te doen.
Natuurlijk hoop ik dat jij inmiddels aan de slag bent gegaan met het ontwikkelen van je eigen waardevolle weggever. In dit blogartikel (deel 1 van 2) ga ik in op het belang van een aantrekkelijke presentatie van je waardevolle weggever.
Ging het in het eerdere blogartikel over het doel en de inhoud van een waardevolle weggever, deze keer gaat het over de presentatie. Zeker niet minder belangrijk!
Wil je het eerdere blogartikel nog een keer lezen? Ga dan naar ‘Geef Jij Al Iets Waardevols Weg Op Je Website?’.
Kennis is niet tastbaar
De waardevolle weggever op je website is meestal een e-book, stappenplan, rapport of checklist, bij voorkeur in digitale vorm, waarin jij een stukje van jouw kennis weggeeft aan geïnteresseerde bezoekers.
Door jouw bereidheid om een stukje van je kennis weg te geven doe je ook een belofte. De belofte dat iemand waaraan jij je kennis overdraagt daar beter van wordt.
Bij de presentatie daarvan sta je voor een leuke uitdaging. Kennis is namelijk niet direct tastbaar. Vergelijk dat maar eens met een fysiek product, zoals bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast, waar je gemakkelijk een productfoto van kunt maken. Je ziet dan meteen wat je krijgt.
Wat je wilt bereiken is dat het stukje kennis dat je op je website aanbiedt er zo aantrekkelijk en verleidelijk mogelijk uitziet, zodat de bezoeker het bij wijze van spreken van je beeldscherm wil pakken.
Maar hoe doe je dat dan?
Gebruik een e-cover!
E-covers worden gebruikt voor het visualiseren van producten of diensten in digitale vorm. E-covers van e-books, stappenplannen, rapporten en checklists zie je het meest op internet voorbij komen.
Met een e-cover breng je jouw niet-tastbare waardevolle weggever visueel tot leven en maak je het door een gelikt uiterlijk aantrekkelijk en verleidelijk om het in ontvangst te nemen.
E-cover van een ‘Free Drumming Report’. Deze wegger heb ik bedacht en gemaakt
voor de Facebook pagina en e-maillijst van Drumming With Steve.
Vanzelfsprekend kun je e-covers ook inzetten bij de verkoop van digitale producten op je website. Denk hierbij aan online programma’s (die bestaan uit een serie e-books, video’s, dvd’s en andere digitale documenten).
Uitbesteden of zelf doen?
Een aantrekkelijke, professionele e-cover maken is beslist geen sinecure.
Een e-cover in Photoshop maken is tijdrovend en vergt ook bepaalde ontwerp- en software vaardigheden. Wanneer dit niet je vak is raad ik je aan het niet op deze manier doen.
Uitbesteden aan een grafisch ontwerper kan ook, maar dit kost je een extra investering. Ook creëert dat een afhankelijkheid, zeker als je eerst eens wat wilt experimenteren met alle mogelijkheden van e-covers.
Gelukkig zijn er tegenwoordig veel online hulpmiddelen beschikbaar om zelf je e-covers te maken.
Meer in deel 2
Tot zover deel 1 van het blogartikel ‘Geef Je Weggever Een Gezicht Met Een E-cover ’.
In deel 2 ga ik je meer vertellen en laten zien over het maken van een e-cover van je waardevolle weggever m.b.v. een online tool.
Ik zal je aan de hand van een opgenomen videodemonstratie precies laten zien hoe je dat doet.
Hopelijk ben je er de volgende keer weer bij!
Vond je dit een waardevol blogartikel? Deel het dan door op een van de knoppen hiernaast te klikken. Alvast bedankt daarvoor!
Leuk en nuttig artikel! Ben nu al benieuwd naar het vervolg.
Kan je dit ook voor Joomla websites implementeren Stefan?
groet,
Jaap
Dank voor je reactie Jaap! Deze strategie kan je op iedere website toepassen.
WordPress biedt een aantal handige plug-ins om dit snel en professioneel te implementeren.
Ik ben niet zo thuis in Joomla, maar daar zal ook zeker e.e.a. voor beschikbaar zijn.